Verdens beste skolebrød

Hvem elsker ikke deilige, myke skolebrød med ett hjerte av deilig vanilje? Denne oppskriften er en god gammel oppskrift jeg har etter min bestemor som i mine øyne var den beste på gjærbakst i verden. så hvorfor ikke prøve den du også?

Til denne oppskriften trenger du: (12 stk skolebrød )

50 g Gjær

5 dl Melk

150 g Sukker

4 ts Kardemomme

1 Egg

1000g Hvetemel

150 g Mykt smør

1 ts Bakepulver

1 porsjon Vaniljekrem

Melis

1 Eggehvite

Kokos

1. Varm melken til ca 35 grader.

2. Elt sammen alle ingrediensene  til deigen utenom smøret.

3. La deigen elte i 15 min før du så elter inn smøret i terninger.

4. La deigen heve 45 min.

5. Del deigen opp i 12 like emner.

6. Trill boller av emnene.

7. Press så bollene flate så de er ca 1 cm tykke.

8. Legg de over på ett stekebrett.

9. Bruk en spiseskje og lag en fordypning i hver bolle, press godt ned nesten så du går gjennom.

10. Fyll hullet med vaniljekrem.

11. La heve i 45 minutter.

12. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 18 -20 minutter.

13. Avkjøl på rist.

14. Rør sammen melis og eggehvite.

15. Ha melisglasur på skolebrødet og dypp i kokos.

16. Nyt verdens beste skolebrød.

 

Legg igjen en kommentar