Halvgrovt Mandelpotetflatbrød er deilig og sprøtt, med en god smak. disse flatbrødene egner seg ypperlig til alt man bruker flatbrød til. i og med det er potet i de gjør det att de er mer porøse som jeg syns er ekstra godt.
Til denne oppskriften trenger du: (20 Leiver)
1 Kg Mandelpotet uten skall
7,5 dl Vann
5 dl Havregryn
Fordeig:
825 g Sammalt hvete fin
550 g Samalt hvete grov
1 l Melk
Hvetemel til deigen ikke klistrer. (ca 500 g)
Hvis du ønsker kan du gjerne toppe med gode smaker som sesamfrø og salt.
1. Kok opp potetene og kvern de en gang
2. Kok opp vann og havregryn til grøt.
3. Bland sammen det sammalte melet.
4. Kok opp melken og bland inn potetene og havregrøten.
5. Bland så inn det sammalte melet.
6. Tilsett så mel til deigen slutter og klistre til benken.
7. Del opp deigen i 20 emner.
8. Kjevle emnene så tynne du klarer uten att de ryker.
9. Stekes på middels varme til du får brune flekker og det blir tørt, det tørker endel også mens det avkjøles.
10. Oppbevares tørt og avkjølt, soom f.eks en matbod, oppbevar de delt i to i en banankasse så er det lett og bare hente da man har brukt for det.