Dette og er en gammel lefseoppskrift jeg har arvet etter en av mine bestemødre
Og til denne oppskriften trenger du:(20 stk)
Tjukklefse:
5 dl Kulturmjølk
2 Egg
1/2 ts salt
250 g Sukker
1 ts Vaniljesukker
1 ts Bakepulver
1 ss Hjortetakk
1,5 kg Hvetemel
250 g Romtemperert smør
Brunostkrem:
100 g Romtemperert smør
200 g Melis
100 g finrevet Brunost (bruk den du liker best jeg bruker Gudbrandsdalsost)
1-3 ss Fløte
1. Bland godt sammen kulturmjølk, egg, sukker, vaniljesukker, bakepulver og hjortetakk.
2. Bland sammen mel og smøret.
3. Bland melblandingen og melkeblandingen sammen.
4. Elt deigen godt og del opp i emner.
5. Kjevle ut leiver til de er ca 3-4 mm i tykkelse.
6. Stikk ut rundinger med ett lokk eller lignende.
7. Stekes på middelsvarm takke til gyllne og lette.
8. Avkjøl i klede.
9. Pisk melis ogsmør sammen.
10. Pisk så inn fløte til smørkremen blir luftig og fin.
11. Vend så godt inn finrevet brunost.
12. Smør på krem på lefsa og legg en lefse oppå.
13. Del opp i trekanter og server.
Det er lov å la seg friste
Hei, Jeg bor i Spania og her finns det ikke hjortetakk hva kan jeg bruke ellers? tusen takk
hei, er nok ikke noe som kan erstatte hjortetakk, men hør rundt om noen har noe som heter “hartshorn” eller “Ammonium carbonate”
Deigen ble helt håpløs å kjevle ut.nesten som strikk. Brukte jeg for mye mel? Men deilige ble de som jeg orket å kjevle ut…
Høres ut som det er blitt litt mye mel, kan være att melet ditt er “tørt” altså suger til seg mer væske, da man baker ting som skal kjevles eller eltes lønner det seg og ikk ha i alt melet med en gang, vente med 1/4 av melet og tilsette til man har en god deig. dette er fordi mel inneholder ulik mengde fuktighet i forhold til hvor det er blitt oppbevart:)
Det kan og komme av att deigen er blitt jobbet for mye med før kjevling, att glutenet har blitt seigt. brukte du håndmakt eller maskin?
Hei,
Kan de stekes i tørr panne da eg ikkje har takke?
ja det kan du:)
Kan disse fryses?
Disse er ypperlige og fryse:) jeg fryser de ferdig smurt:)
Hei hvor mye skal smør og mel blandes. Skal smuldtess helt sammen?
Det skal blandes helt til det er sammen blandet, altså att det ikke er klumper av smør igjen:)
Fantastiske lefser!