Krumkaker

Til denne oppskriften trenger du

160g Egg (vei opp eggene og så tar du lik vekt av øvrige ingredienser, mengden egg jeg valgte veide 160 g)

160g Smeltet smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)

160g Mel

160 g Sukker

litt kaldt vann

1/2 ts kanel

litt kardemomme

1. Pisk eggedosis av egg og sukker, mens smøret smelter.

2. Sikt inn mel, kanel, krademomme og ha i smeltet smør og bland inn med en slikkepott.

3. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet til melet har svellet gjerne natten over.

4. Ha i litt kaldt vann til du får konsistens som en litt tykk vaffelrøre.

5. Stek i ett krumkakegjern til gyllne

6. Rull enten på en krumkake pinne eller en kniv.

7. Avkjøl litt og legg på rist til de blir sprø.

8. Legg i kakeboks og nyt.

Det er lov å la seg friste.

 

5 kommentarer

  1. Jeg bruker og potemel i..blander halvt om halvt med mel..

    • Vet mange bruker det:) men finnes vel trolig , like mange oppskrifter som det finnes familier i norge:)

  2. Liv Hege Leggitt

    Samme oppskrift som jeg bruker, dvs. jeg veier 3 egg og bruker samme mengde mel, sukker osv. Nydelige kaker!

  3. Jompa

    Lurte på visst man skal dobble oppskriften er det bare å veie 4 egg og ha i likt av det andre eller må man redusere eller tilsette mere av det andre sånn som mel og sukker? Lagde en enkel oppskrift i går og dem ble helt fantastisk gode men det ble litt lite så nå skal jeg lage mere

    • Hei hei 🙂 bare og dobble og ha i likt av det andre:-)

Legg igjen en kommentar