Dette er en oppskrift jeg har fått av min svigermor som kommer fra Gausdal der denne kaffekaken har sitt opphav.
Til denne oppskriften trenger du:
125 g Smeltet smør
5 dl Kulturmelk
5 dl Sukker
13-14 dl siktet hvetemel
2 ss hjortetakk
Litt kanel
Perlesukker eller damarasukker.
1. Bland sammen kulturmelk, sukker og hjortetakk.
2. Rør så inn det smeltede smøret.
3. Ha i mel litt etter litt til du har en klissete deig.
4. Form 3 pølser bruk gjerne litt mel til utbaking om den sitter fast.
5. Legg pølsene på bakebrett og trykk de litt ned.
6. Strø på perlesukker/demarasukker og strø over kanel.
7. Stek ca 15 min midt i ovnen på 200 grader til lett gyllne.
8. Avkjøl på platen.
9. Ved servering skjær opp ca 1,5 cm tykke skiver, denne egner seg godt til frysing og tiner raskt.
Det er lov å la seg friste