Smultringer

Til denne oppskriften trenger du: (ca 80 stk Smultringer)

3 Egg

350 g Sukker

3 dl Seterrømme

2 d Fløte

50 g Smeltet smør

750 g Hvetemel

1/2 ts Kardemomme

1 knivsodd vaniljesukker

2 ts Hornsalt ( STRØKNE)

1 kg Smult til steking

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

2. Tilsett rømme, fløte og smeltet smør.

3.  Bland så inn resterende ingredienser og la deigen hvile i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.

4. Ta ut deigen og kjevle den på ett melet bakebord til ca 1 cm tykkelse.

5. Bruk en utstikker og stikk ut smultringer.

6. Stek smultringene i smult som er varmet til 180 grader til de er gyllenbrune.

7. La renne av seg på kjøkkenpapir, og la bli helt avkjølte.

8. Smultringene oppbevares i fryser og tiner raskt da de tas frem.

Legg igjen en kommentar