Til denne oppskriften trenger du: (ca 80 stk Smultringer)
3 Egg
350 g Sukker
3 dl Seterrømme
2 d Fløte
50 g Smeltet smør
750 g Hvetemel
1/2 ts Kardemomme
1 knivsodd vaniljesukker
2 ts Hornsalt ( STRØKNE)
1 kg Smult til steking
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Tilsett rømme, fløte og smeltet smør.
3. Bland så inn resterende ingredienser og la deigen hvile i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.
4. Ta ut deigen og kjevle den på ett melet bakebord til ca 1 cm tykkelse.
5. Bruk en utstikker og stikk ut smultringer.
6. Stek smultringene i smult som er varmet til 180 grader til de er gyllenbrune.
7. La renne av seg på kjøkkenpapir, og la bli helt avkjølte.
8. Smultringene oppbevares i fryser og tiner raskt da de tas frem.