Til denne oppskriften trenger du: (ca 60 stk Fattigmann)
6 Egg
6 Eggeplommer
1 1/2 dl Fløte
100 g Sukker
50 g Smeltet smør
1/2 ts Kanel
1/2 ts Kardemomme
2 Korker konjakk
400 g Hvetemel
1 kg Smult til steking
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Pisk fløten til krem.
3. Rør inn krydder, konjakk og smeltet smør.
4. Rør inn siktet Hvetemel.
5. Sett deigen i kjøleskap minst 4 timer, gjerne natten over.
6. Kjevle deigen tynt ca 3 mm tykk, skjær så ut snipper (samme utseendet som sirupsnipper) lag ett snitt i midten og dytt ene enden gjennom hullet.
7. Stekes i smult på 180 grader til de er gyllenbrune.
8. La de renne av seg på ett kjøkkenpapir.
9. Oppbevar kakene i tett kakeboks eller i fryseren.