Salty chewy cashew caramell

IMG_1961

til denne oppskriften trenger du:

1,5 dl Sirup

1 dl kondensert søtet melk

1 dl fløte

1 dl melk

75 g smør

300 g sukker

1/2 ts godt havsalt

200 g Usaltede Cashew nøtter

Litt godt Flaksalt

200g Sjokolade

IMG_1951

1. Fyll en kjele med sukker.

2 Ha i sirup, kondensert melk og smør.

3. varm opp til alt er smeltet på medium høy varme.

4.tilsett fløte og melk.

5. når det begynner og boble ha i termometer og rør rundt med en slikkepott/tresleiv til tempraturen viser ca 130 grader.

(bruk dråpe testen ha litt av blandingen i ett glass med vann og hvis du så kan trille det du har i vannet til en kule er de ferdige)

(dette tar en god stund så kos deg gjerne med en kaffekopp og ett blad, men ntiden du bruker får du virkelig igjen i smak)

6. Bland i saltet og cashewnøttene som du har hakket lett og ha over i en bakepapirkleddform.

7. Avkjøl

8. Skjær opp i ruter mens du smelter sjokoladen over vannbad.

9. dekk hver rute med sjokolade og strø på litt flaksalt

10. oppbevar i kjøleskap.

IMG_1956

 Det er lov å la seg friste

5 kommentarer

  1. Elin T. Henriksen

    Gleder meg til å prøve disse i morgen 😀

  2. Disse så fantastisk gode ut Kakehuset:-))
    Er de veldig seige eller smelter de på tungen?
    Hilsen Malene som helt klart lot seg friste;-)

    • Takk for det Malene:) disse er seige men smelter på tunga:) de er en passe mellom ting:)

  3. Betyr det noe hvilke fløte som brukes… Kremfløte, lactosefri, eller matfløte? Hvilke sjokolade anbefales, mørk, lys, vanlig melkesjokolade?

    • Jeg bruker kun kremfløte, andre fløte typer har jeg ikke prøvd så det kan jeg ikke utale meg om:)

      Valg av sjokolade er egentlig veldig opp til deg selv hva du liker, jeg liker best og bruke en mørk couverture sjokolade:)

Legg igjen en kommentar