til denne oppskriften trenger du:
1,5 dl Sirup
1 dl kondensert søtet melk
1 dl fløte
1 dl melk
75 g smør
300 g sukker
1/2 ts godt havsalt
200 g Usaltede Cashew nøtter
Litt godt Flaksalt
200g Sjokolade
1. Fyll en kjele med sukker.
2 Ha i sirup, kondensert melk og smør.
3. varm opp til alt er smeltet på medium høy varme.
4.tilsett fløte og melk.
5. når det begynner og boble ha i termometer og rør rundt med en slikkepott/tresleiv til tempraturen viser ca 130 grader.
(bruk dråpe testen ha litt av blandingen i ett glass med vann og hvis du så kan trille det du har i vannet til en kule er de ferdige)
(dette tar en god stund så kos deg gjerne med en kaffekopp og ett blad, men ntiden du bruker får du virkelig igjen i smak)
6. Bland i saltet og cashewnøttene som du har hakket lett og ha over i en bakepapirkleddform.
7. Avkjøl
8. Skjær opp i ruter mens du smelter sjokoladen over vannbad.
9. dekk hver rute med sjokolade og strø på litt flaksalt
10. oppbevar i kjøleskap.
Det er lov å la seg friste
Gleder meg til å prøve disse i morgen 😀
Disse så fantastisk gode ut Kakehuset:-))
Er de veldig seige eller smelter de på tungen?
Hilsen Malene som helt klart lot seg friste;-)
Takk for det Malene:) disse er seige men smelter på tunga:) de er en passe mellom ting:)
Betyr det noe hvilke fløte som brukes… Kremfløte, lactosefri, eller matfløte? Hvilke sjokolade anbefales, mørk, lys, vanlig melkesjokolade?
Jeg bruker kun kremfløte, andre fløte typer har jeg ikke prøvd så det kan jeg ikke utale meg om:)
Valg av sjokolade er egentlig veldig opp til deg selv hva du liker, jeg liker best og bruke en mørk couverture sjokolade:)