Til denne oppskriften trenger du:
1½ dl Kremfløte
150 g Sirup
150 g Sukker
100 g Smør
450 g Hvetemel
½ ts malt Pepper
¼ ts malt Ingefær
¼ ts malt Anis
¼ ts malt Kanel
1 ts Hornsalt
1 ts Natron
1 eggehvitte til pensling
Til karamelliserte pecan nøtter:
150g Pecan Nøtter
100g Sukker
1d vann
Karamelliserte nøtter:
1. ha alle ingrediensene til de karamelliserte nøttene i en kjele og kok opp under røring.
2. massen vil virke tørr da vannet har fordampet men fortsett og rør godt til allt sukkeret er smeltet så nøttene ikke blir alt for brent
3. Ha de over på bakepapir, bruk to gaffler til og skille de.
4. La de bli avkjølte
Sirupsnipper:
1. Kok opp sirup,sukker og fløte.
2. Ha i smøret og la det bli litt avkjølt.
3. Sikt i resten av ingrediensene. og elt deigen fast og fin.
4. Sett deigen kjølig en god stund, gjerne til dagen etter.
5. Kjevle ut deigen så tynt som mulig.
6. Skjær ut snipperektangler
7. Ha snippene over på ett bakepapir og pensle på eggehvitte og legg en pecan nøtt i midten.
8. Stek kakene på 175 grader i ca 6 minutter
9. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste.