Fylte rifflekjeks

IMG_1434 (1024 x 683)

Til denne oppskriften trenger du:

750 g Romtemperert smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)

1 kg Hvetemel

330 g Melis

Fyll:

50 g delfiafett

100 g Kokesjokolade (velg en melkefri sjokolade om du ønsker det melkefritt)

1  Egg

1 dl Melis

 IMG_1413

1. Pisk smør og melis hvitt og fluffy.

2. Bland inn hvetemelet.

3.Elt deigen godt sammen.

4. Sett deigen kjølig (til gjennomkald)

5. Lag kuler og trykk de flate med en gaffel.

6. Legg de på ett bakepapir.

7. Stek i ca 10 min på 175 grader.

8. Avkjøl på rist, mens du lager sjokolade fyllet.

 9. Smelt delfiafettet og sjokoladen sammen.
10. Avkjøl før du pisker inn egg og melis.
11. Smør fyll mellom to og to kjeks og server. (er sjokolade fyllet litt for rennende lar du den avkjøle litt til eller har i litt mer melis)

 IMG_1434 (1024 x 683)

Det er lov å la seg friste.

5 kommentarer

  1. Hva egner seg best?Melange eller meierismør?

  2. Melange eller meierismør?
    Og hvor lenge skal det stå til kjøling?

    • Jeg bruker bare Meieri smør:) men funker sikkert med melange og:)
      bare så det ikke er varmt for dat vil egget bli “kokt” hvis du f eks lar den stå til den er ca 37 grader:) er fyller litt for rennende lar du den bare avkjøle seg litt til:)

      • Så selve deigen skal ikke til kjøling?Jeg som misforstår oppskriften da sikkert.Takk igjen 🙂

        • jo deigen og setter du kjølig til den er gjennom kald:)

Legg igjen en kommentar