Makalaus god kling.

Denne oppskriften lærte jeg og bake i fjor på ett kurs gjennom Opplysningskontoret for brød og korn. Damen som lærte bort kunstene var ingen ringere enn selveste Turbobudeia Bodil Nordjore, en fantastisk kvinne med så mye visdom og kunnskap, og denne oppskriften er en av hennes oppskrifter:)

Til denne oppskrifta trenger du: (ca 20 leiver kling)

2 L melk

300 g Smør

140 g Semulegryn

ca 2 kilo mel Dette er nok både til deigen og utbaking.

Fyll:

Smør og sukker

1. Kok opp melk og smør.

2. Ha i semulegryn og kok ut gryna.

3. La semulegrøten avkjøle seg litt før du begynner og blande i mel.

4. Bland inn mel litt og litt til du har en deig som ikke klistrer.

5. Del opp i 20 like emner.

6. Kjevle ut i tynne runde leiver.

7. Stekes på takke på ganske høy varme til de bobler og får noen lett brune flekker, da  snur du og steker tilsvarende på andre siden.

8. Da lefsene er avkjølte bløter du de med litt vann, og smører på smør og sukker.

9. Brett lefsene sammen så du får ett rektangel og skjær opp i ca 2 cm tykke remser før servering.

Oppbevar det som tørre leiver på tørr,kald bod eller frys de ferdig smurt:)

2 kommentarer

  1. Endelig, etter tre forskjellige tynnlefseoppskrifter har jeg funnet det jeg trivdes med.
    Denne blir skrevet ned i kokeboka mi.
    🎉

Legg igjen en kommentar