I morgen 25 mars er den store vaffeldagen og dette er en av mine favoritt oppskrifter som jeg har blitt servert opp igjennom barndommen.
Til denne oppskriften trenger du: ( 10 Plater )
3 Egg
3 ss Rømme
4 dl Helmelk
En klype salt
En knivsodd kanel
En knivsodd kardemomme
1 ss Ekte vaniljesukker
Revet skall av 1 sitron
60 g sukker
400 g Hvetemel
(vann til passe konsistens)
1. Pisk sammen alle ingrediensene utenom vann.
2. Sett røra til og svelle 30 min i kjøleskap.
3. Er røra blitt litt tykk ha i vann til passe konsistens.
4. Stek i vaffeljern til de er gyllne og server med det du ønsker som f.eks Rømme, brunost, syltetøy, godt smør eller kanskje bare litt sukker.
Det er lov å la seg friste.
takk det ser ut perfekt
takk det ser ut perfekt
Ikke noe smør i røra?
hei, nei du tregner ikke smør i røra, siden den inneholder både rømme og helmelk, noe om gir nok fett i røra:) men opplever du att røra sitter fast i ditt jern kan du røre inn 2 ss smeltet smør eller og smøre vaffeljernet:)