Gresskarkrydderkake med osteglasur og krydderkaramell

Deilig Gresskarkrydderkake med osteglasur og krydderkaramell !!!  Har du skjært ut gresskar i år og lurer på hva du skal lage av allt kjøttet fra gresskaret? Hva med og prøve denne enkle og deilige kaken:)

Til denne oppskriften trenger du: ( til en langpanne med Gresskarkrydderkake med osteglasur og krydderkaramell ,  du kan også halvere oppskriften)

700 g hvetemel

3 ts bakepulver

400 g lyst brunt sukker

3 ts Gresskarkrydder(se oppskrift under)

2 ts natron

1 ts salt

8 egg

400 g Smeltet smør smør

900 g revet gresskar

Glasur:

200 g kremost naturell

60 g smør, mykt/romtemperert

500 g melis, siktet

1 ss Melk

Gresskarkrydder:

18 g Kanel

4 g Muskattnøtt

4 g Ingefær

3 g Nellik

3 g Allehånde

Krydderkaramellsaus:

2,5 dl fløte

3 ss smør

100g sukker

1ss Ekte vaniljesukker

1-2 ts Gresskarkrydder (smak til)

Start med Krydderkaramellsausen:

1. Smelt sukkeret til det blir gyllent i en kasserolle.

2. Tilsett fløten litt og litt, det vil kunne klumpe seg litt men rører du godt vil dette jevne seg ut med varmen.

3. Da all fløten er godt blandet ha i smør og krydder.

4. La koke 5-8 min. på middels varme.

Kaken:

1. Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, krydder, natron og salt i en bakebolle.

2. Smelt smør og avkjøl litt.

3. Rør eggene sammen med smøret.

4. Bland sammen de våte og tørre ingrediensene.

5. Rør inn revet gresskar.

6. Ha røren over i en stor langpanne.

7. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 min

8. Avkjøl.

Kremen:

1. Pisk sammen smør og melis.

2. Pisk så inn kremosten.

3. Tilpass kremen med litt melk eller mer melis så du får en stiv og god krem.

Montering:

1. Del opp kaken i passende stykker.

2. Sprøyt ut litt krem på hver bit og drissle over krydderkaramell.

3. Pynt gjerne med noen salte gresskarfrø.

 

img_9104

Legg igjen en kommentar