Salt karamellsaus

Til denne oppskriften trenger du:

2,5 dl fløte

3 ss smør

100g sukker

1ss Ekte vaniljesukker

1 toppet ts Godt salt jeg brukte rosa Himalaya salt

IMG_2931

1. Smelt sukkeret til det blir gyllent i en kasserolle.

2. Tilsett fløten litt og litt, det vil kunne klumpe seg litt men rører du godt vil dette jevne seg ut.

3. Da all fløten er godt blandet ha i smør, salt og vaniljesukker.

4. La koke 8-10 min. på middels varme.

5. Avkjøl og nyt på f. eks Is, som en smakstilsetter, eller annet en god karamell saus passer til.

IMG_2933

Det er lov å la seg friste

5 kommentarer

  1. Huyen

    Hei!
    Dette så utrolig digg ut! Det jeg lurte på var hvor lenge man kan ha denne oppbevart i kjøleskapet?

    • Hvis d koker glass og har karamellsausen over varm så den blir “hermetisert” vil den holde ganske lenge, men hvor lenge kan jeg desverre ikke svare på da denne porsjonen forsvinner gnaske fort her i huset. ved oppbevaring i kjøleskap vil den bli litt haqrdere men det er bare og varme den litt før bruk:)

  2. […] 1 dl Salt karamellsaus […]

  3. […] 7. Topp isen med det du ønsker, her servert med salt karamellsaus […]

    • Hei.
      Digg med karamellsaus ! Et lite tips om du vil, varm opp fløten før du har den i sukkeret, så klumper det seg ikke😀 Har hvert på kurs hos Pascal, og han kokte opp fløten først. Veldig vellykket

  4. […] Salt karamellsaus men lag med bare halvparten av fløten så den blir litt tykkere (oppskrift her) […]

  5. Hei☺️ Kan man lage den karamellsausen av sukrin gold??

Legg igjen en kommentar