Gjærbakst er en av mine favoritter og bake og ikke minst spise, og snurrer med deilig salt karamell og nøtter smaker bare helt utrolig. Da man baker snurrer i form holder og snurrene seg saftigere.
Til en form snurrer trenger du:
50 g Gjær
5 dl Melk
150 g Sukker
4 ts Kardemomme
1 Egg
1000g Hvetemel
150 g Mykt smør
1 ts Bakepulver
Fyll:
50 g Mykt smør
50 g Sukker
50 g Brunt sukker
litt Kanel
Topping:
60 g Hakkede nøtter
For ett brett kanelsnurrer ca 12 stk.
1. Elt sammen alle ingrediensene til deigen utenom smøret.
2. La deigen elte i 15 min før du så elter inn smøret i terninger.
3. La deigen heve ca 60 min.
4. Kjevle deigen ut til en stor leiv og smør på smør før du har på sukker, brunt sukker og kanel.
5. Rull så sammen leiven og del oopp i 12 like deler.
6. Plasser delene i en bakepapirkledd bakeplate, Lag fordypninger midt i hver snurr og fyll med vaniljekrem.
7. La heve ca 45 min.
8. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min.
9. Avkjøl hele formen på rist.
10. Drissle over salt karamell saus og hakkede nøtter
11. Nyt








