Sitron og marengsterte

IMG_8700

Til denne oppskriften trenger du:

10 Terteskåler

(disse kan du velge om du vil lage selv oppskrift her og stek i f eks ett muffinsbrett eller om du kjøper ferdige former som f.eks her

Lemon curd:

4 Egg

Revet skall fra 2 sitroner

160 g sitronsaft

200 g Sukker

125 g Smør (romtemperert)

Marengs:

2 Eggehvitter

60 g Melis

IMG_8644

Lemoncurd:

1. Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i i en kasserolle mens du rører godt til blandingen tykner.

2. Avkjøl til ca. 40 grader og ha i smør og pisk dette inn.

Marengs:

1. Pisk opp eggehvitter til det skummer.

2. Pisk så inn melisen litt etter litt til du har en stiv og seig marengs.

IMG_8646

Montering:

1. Fyll tertebunnene med lemoncurd.

2. Bruk en sprøytepose og topp tertene med marengs.

3. Bruk en creme brulee brenner/skibrenner til og brenne av marengsen.

IMG_8698

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar