Sitron og limekake

I alle år har jeg alltid hatt en forkjærlighet for kaker som er friske og gode i smaken og gjerne med sitrus da dette gir en deilig avbalansering i forhold til de søte kakene, denne kaken lagde jeg til ett selskap der jeg viste det også skulle serveres mye andre kaker så ønsket og lage en frisk kake som ikke ble alt for søt. og endte dermed opp med denne deilige friske sitron og limekake. så er du som meg og glad i de litt friske kakene er denne sitron og limekake helt perfekt for deg.

Perfekt til festen:)

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

3 Egg

90 g Sukker

45 g Hvetemel

45 g Potetmel

1/2 ts Bakepulver

Lime og sitron gele/ lime og sitron saft:

5 stk Sitron

5 stk Lime

6 Blad gelatin

1 dl Vann

Sukker etter smak (jeg brukte 30 g)

Sitron og lime mousse:

4 dl Fløte

2 dl sitronpure

120 g Sukker

5 Gelatinblad

3 ss Vann

Kake-huset's Speilglasur

(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Litt konditorfarge

Start med kakebunnen:

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2. Vend inn de tørre ingrediensene i eggedosisen.

3. Ha røren i en smurt 18x18cm form.

4. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.

5. Avkjøles på rist til den er kald.

Sitron og limesaft/gele

1. Press ut saft fra alle lime og sitronene

2. Kok opp sitron og limesaften med litt sukker.

3. Sil av blandingen.

4. Ta av 2 dl av pureen til Sitron og limemoussen.

5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.

6. Varm opp Sitron og limesaften til den når ca 80 grader og rør inn gelatinplatene.

7. Ha geleen i en 18x18 cm form og avkjøl i kjøleskap til den stivner.

Sitron og limemousse:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.

3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.

4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.

5. Vend inn sitronsaften kremen.

6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.

Start monteringen:

1. Legg en kakebunn i en 20x20 cm form.

2. Ha på litt av Sitron og limemoussen

3. Legg på Sitron og limegeleen.

4. Ha over resten av Sitron og limemoussen.

5. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.

6. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer.

(frys gjerne kaken 30 min før du skal glasere den for att glasuren skal feste seg penere.)

Lag Speilglasuren:

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

7. Ha i konditorfarge.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.

Sitron og limekake

Og ett lite tips, jeg anbefaler alle sjekke ut Tagyourshoes, verdens beste skinnsko som er behagelige og bruke fra første dag, og du kan danse hele natten uten og få vondt i bena.  Tagyourshoes er ett fantastisk lite firma fra Flisa ikke så langt unna der jeg er ifra:)

Legg igjen en kommentar