Choux au citron meringués (Sitron og marengs vannbakkels)

Er du som meg og bare elsker deilig sprø sitronterte med marengs? Da vil du bare dø for disse fantastiske munnfullene, de smaker helt utrolig digg og jeg får vann i munnen bare ved tanken på de, deilig sprø vannbakkels, en himmelsk sitronkrem dyppet i marengs før de blir brent av.

Til denne oppskriften trenger du: (20 stk)

Sitronkrem:

280 g Sitronjuice

80 g Melk

6 Egg

260 g Sukker

50 g Potetmel

75 g Smør

Vannbakkels:

125 g Vann

50 g Smør

En klype salt

En Klype sukker

80 g Hvetemel

2 Egg

Kjekstopping: 

40g Smør

50 g Brunt sukker

50 g Hvetemel

Marengstopping:

100 g Eggehviter

200 g Sukker

En klype salt

Start med kjeksen:

1. Bland sammen alle ingrediensene til alt er godt blandet.

2. kjevle ut deigen mellom to bakepapir til den er ca 0,6 cm tykk.

3. Stikk ut rundinger på ca 2,5 cm og legg kjølig.

Vannbakkels:

1. Kok opp vann, smør, salt og sukker.

2. Ta kjelen av platen og rør inn melet, deigen skal røres helt til det nesten ikke kommer damp ut mer, og deigen"boller" seg i kjelen.

3. Avkjøl deigen litt før du har den over i en kjøkkenmaskin.

4. Pisk inn egg, ett om gangen og la egget blande seg helt inn før du tilsetter det andre.

5. Ha deigen over i en sprøytepose og sprøyt ut tjue like deler på ett bakepapir.

6. Legg kjeksen du har stukket ut midt på vannbakelsene.

7. Stekes i 30-35 min på 180 grader, da de er blitt gyllne lett litt på døren for og sklippe ut damp før de stekes ferdig.

8. Slå av ovnen og la vannbakkelsene avkjøles der litt før du tar de ut.

Sitronkremen:

1. Kok opp melk og sitronjuice på svak varme.

2. Pisk sammen egg og sukker.

3. Pisk så inn potetmelet i egg og sukkerblandingen.

4. Hell halve den kokende sitronsaften over egg og sukkerblandingen mens du pisker.

5. Hell egg og sukkerblandingen over i kjelen mens du pisker.

6. Varm  opp massen til den tykner, da den er tykk drar du den av platen og lar avkjøle litt før du pisker inn smør og lar det hele avkjøles helt, hvis du syns kremen er blitt for tykk kan du røre inn litt mer sitronjuice. OBS!! ikke la blandingen bli for varm, egg koagulerer ved 65 grader og blir massen varmere ender du opp med eggerøre

Marengs:

1. Ha sukkeret på en bakeplate og sett i ovnen på 200 grader.

2. Pisk opp eggehvite med litt salt i ca 5 min.

3. Ha i det varme sukkeret mens maskinen går litt og litt.

4. La massen piskes i ca 5-6 minutter til til den er seig og blank.

Montering:

1. Ha sitronkremen i en sprøytepose med en spiss sprøytetip.

2. Fyll vannbakkelsene med kremen.

3. Dypp vannbakkelsene ned i marengsen og løft de sakte opp for og danne en fløtt tupp på marengsen.

4. Brenn av marengsen med en skibrenner/creme brulee brenner.

Nyt de med god samvittighet;)

IMG_7640

 

4 kommentarer

  1. Heihei 🙂

    Disse ser fantastiske ut, kjempe lyst til å lage dem:) 🙂 🙂 vann i munn 🙂 Men jeg har aldri laget noe lignende før, hva mener du med Legg kjeksen du har stukket ut midt på vannbakelsene ? Er kjeks toppingen et alternativ til marengstoppen?

    mvh Asma

    • Hei nei kjekstoppingen er ikke som ett alternaativ til marengsen, denne kjekstoppingen(første del av oppskriften) gir disse vannbakkelsene ett sprøtt innslag som smaker fantastisk mot den deilige og myke marengsen.

      Mvh Bjørn vidar/Kake-huset

  2. Hei!
    Ser supergode ut! Jeg også lurte på kjeksen.. De er ikke nevnt i kapittelet "montering". Hvor skal de plasseres?
    Takk for en inspirerende blogg

    Aina

    • Hei kjeksen legges på vannbakkelsene før steking:) du finner dette under punktet om vannbakkelsen:)

Legg igjen en kommentar