Tart tatin kongen av eplekaker

Har du hørt om terten tart tatin ? dette er en fantastisk eplekake med fransk opprinnelse, den smaker utrolig godt av epler og gir eple elskeren stjerner i øynene, og den er faktisk ikke så vanskelig og lage:) men husk og bruk epler som holder formen ved koking, jeg har derfor valgt og bruke Granny smith:)

Til denne oppskriften trenger du:(18 cm form)

3 stk store epler

150 g sukker

70 g vann

1 vaniljestang

Deig:

100 g smør

150 g mel

50 g melis

1 ss Vann

1/2 sammenpisket egg

1. Start med deigen bland alle ingrediensene til en deig, jobb mins mulig med deigen.

2. Sett deigen i kjøleskap i minst 1 time.

3. Skrell og del eplene i skiver.

4. Kok opp vann, sukker og frø fra vaniljestang til lys karamell.

5.  Ha karamellen over i en 18 cm form.

6. Fordel epleskivene i karamellen.

7. Kjevle Mørdeigen så den blir ca 5 mm tykk og legg over formen, skjær av det overflødige.

8. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter.

9. Ta ut formen og la den avkjøles noen minutter før du velver den over på ett fat med kanter.

10. Server den varm gjerne med litt vanilje is.

Legg igjen en kommentar