Salt karamell og sjokolade terte.

Søtt, salt, bittert, sprøtt, seigt og mykt i en terte, den perfekte kombinasjonen.

Til denne oppskriften trenger du:

Bunn:

2 Pakker Oreokjeks.

120 g Smør

Karamellfyll:

Salt karamellsaus men lag med bare halvparten av fløten så den blir litt tykkere (oppskrift her)

Sjokoladefyll:

200 g Bitter sjokolade

3 dl Fløte

Pynt:

Flaksalt

1. Fjern oreokremen fra kjeksene.

2. Knus kjeksene mens du smelter smøret.

3. Bland sammen kjeksmuler og smør.

4. Trykk ut kjeksblandingne i en rektangulær terteform.(12x28cm)

5. Sett i kjøleskapet.

5. Lag karamellsaus etter denne oppskriften men bruk bare halvparten av fløten.

6. Da karamellen er blitt lunken hell den over tertebunnen og sett i kjøleskap.

7. Hakk opp sjokoladen mens du varmer fløte til kokepunktet.

8. Hell fløten over sjokoladen og rør forsiktig til det er godt og jevnt blandet.

9. Da sjokoladefyllet har nådd romtempratur hell det forsiktig over i terteformen.

10. Avkjøl terten i minst 4 timer før servering.

11. Pynt med flaksalt.

IMG_6205

 

Legg igjen en kommentar