Vannbakkels med salt karamell

Søtt, salt, sprøtt og mykt. Deilige i kontraster i disse helt utrolige vannbakkelsene med salt karamell, små munnfuller av perfekt harmoni og du befinner deg i himmelen. jeg vedder på du klarer ikke spise bare en!

Til denne oppskriften trenger du: (20 stk)

Vannbakkels:

125 g Vann

50 g Smør

En klype salt

En Klype sukker

80 g Hvetemel

2 Egg

Kjekstopping: 

40g Smør

50 g Brunt sukker

50 g Hvetemel

Kremen:

3 dl Kremfløte

1/2 Boks Dulche de leche/Hapå

Fyll:

1/2 Boks Dulche de leche/Hapå

Litt flaksalt.

Start med kjeksen:

1. Bland sammen alle ingrediensene til alt er godt blandet.

2. kjevle ut deigen mellom to bakepapir til den er ca 0,6 cm tykk.

3. Legg stikk ut rundinger på ca 2,5 cm og legg kjølig.

Vannbakkels:

1. Kok opp vann, smør, salt og sukker.

2. Ta kjelen av platen og rør inn melet, deigen skal røres helt til det nesten ikke kommer damp ut mer, og deigen"boller" seg i kjelen.

3. Avkjøl deigen litt før du har den over i en kjøkkenmaskin.

4. Pisk inn egg, ett om gangen og la egget blande seg helt inn før du tilsetter det andre.

5. Ha deigen over i en sprøytepose og sprøyt ut tjue like deler på ett bakepapir.

6. Legg kjeksen du har stukket ut midt på vannbakelsene.

7. Stekes i 30-35 min på 180 grader, da de er blitt gyllne lett litt på døren for og sklippe ut damp før de stekes ferdig.

8. Slå av ovnen og la vannbakkelsene avkjøles der litt før du tar de ut.

9. Avkjøl vannbakkelsene helt eller sjokoladekrem.

10. Pisk opp krem og Dulche de leche.

11. Skjær av toppen på vannbakkelsene og fyll de med dulche  de leche og dryss litt flaksalt over.

12. Ha så kremen i en sprøytepose og sprøyt på krem på vannbakkelsen før du legger på toppen.

13. Kan Lages noen dager i forveien om man ønsker og oppbevares i kjøleskap

IMG_7663

Legg igjen en kommentar