Yoghurtis med perfekt konsistens

Yoghurtis har tatt landet vårt med storm, og jeg husker fortsatt den første gangen jeg smakte den deilige  litt syrlige isen som smeltet perfekt i munnen, mange forsøk på og lage den selv endte i fjasko som harde klumper som var helt uspiselige, men plutselig en juni dag ble den perfekt:) og oppskriften vil jeg selvfølgelig dele med deg.

Til denne oppskriften trenger du: (ca 2 liter yoghurtis)

1000 g Gresk yoghurt (jeg bruker alltid Lindahl sin)

1,5 dl Fløte

120 g Sukker

3 ss Glukose

Frø fra en vaniljestang

1/2 ts Johannesbrødkjernemel (kan sløyfes men dette gjør att isen holder seg bedre og får en bedre konsistens)

1. Ha 3 ss yoghurt i en kjele med fløten, sukkeret, glukosen,frø fra en vaniljestang og johannesbrødkjernemelet og varm opp til allt sukkeret er oppløst.

2. Bland sukkerblandingen med resten av yoghurten

3. Sett yoghurt blandingen i kjøleskap til den er helt iskald, gjerne over natta.

4. Ha blandingen i en ismaskin og la isen fryse.

5. Har du ikke ismaskin kan du fryse den i fryser men husk og rør i den hver 30 min så det ikke dannes store iskrystaller.

6. Kan oppbevares i fryseren i 4-6 uker.

7. Topp isen med det du ønsker, her servert med salt karamellsaus

yoghurtis

1 Kommentar

  1. ser så gott ut!

Legg igjen en kommentar