Morell ostekake

IMG_8828

Til denne oppskriften trenger du:

Bunn:

200 g Sjokolade kjeks

200 g Havrekjeks

100 g Smør

Fyll:

300 g Philadelphia

5 dl Fløte

100 g Melis

4 Gelatinplater

Topping:

600 g Moreller

100 g sukker (smak til i forhold til surheten på bærene)

IMG_8808

1. Kjør kjeks raskt i en foodprosessor så det blir godt oppdelt.

2. Smelt smør og bland med kjekssmulene.

3. Ha kjeksblandingen i en bakepapirkledd springform og avkjøl.

4. Legg gelatinplatene 5 min i kaldt vann før du smelter de over vannbad.

5. Pisk sammen melis og ost.

6. Pisk opp fløten

IMG_8809

7. Bland raskt sammen Gelatin, krem og ost.

8. La stå til avkjøling noen timer.

IMG_8814

9. Fjern steinene fra morellene og legg i kjele.

10. Ha på sukker og vann så det akkuratt dekker morellene og la koke i ca 10 minutter til blandingen blir litt tykk.

11. Avkjøl morell kompotten.

12.  Like før servering har du morellkompotten over ostekaken.

IMG_8832

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar