Nyr kake

Nyr er en fantastisk deilig ferskost som produseres av Grøndalen Gårdsmeieri og er helt utrolig god og bruke i kaker som i en Nyr kake, her får du den deilige kremete og syrlige kremen mot en deilig sprø kjeksbunn som de fleste liker. lyst til og prøve noe nytt? så hvorfor ikke prøve ut denne herligheten av en Nyr kake

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

 

200 g Kjeks, bruk en kjeks du liker godt, jeg brukte i denne en biscotti med mandler da det gir en deilig smak til nyr.

60 g Smør

Nyrmousse:

1 beger Nyr

3 dl Fløte

50g  Sukker

6 Gelatinblad

Litt vann

Kake-huset's Speilglasur

(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Litt Titandioksid (blekemiddel for mat)

Start med kakebunnen:

1. Knus kjeksen.

2. Smelt smøret i en kjele.

3. Vend smeltet smør og kjekssmuler sammen.

4. Fordel kjeksblandingen i en 18x18cm form og sett kaldt.

Nyrmousse:

1. Pisk opp fløte med sukker.

2. Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min.

3. Press vannet ut av gelatinbladene.

4. Vend en boks nyr inn i kremen.

5. Smelt gelatinen med 2 ss vann.

6. Vend inn gelatin inn i kremen

Montering:

1. legg den kalde kjeksbunnen i en 20x20 form.

2. Ha over nyrmoussen.

3. Dunk formen noen ganger så den blir glatt og fin på toppen og den fordeler seg jevnt.

4. Sett kjølig minst 4 timer. (frys gjerne kaken 30 min før du skal glasere den for att glasuren skal feste seg penere.)

Lag Speilglasuren:

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

7. Ha i titandioksid.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske som f.eks med spiselige blomster.

Nyr kake

Legg igjen en kommentar