Blodappelsin ostekake

Blodappelsin er en av mine favoritt frukter på denne tiden av året, saftige,søte og litt bittre akkuratt perfekt spør du meg. Blod appelsin kalles også ofte for røde appelsiner. Så ønsker du en deilig enkel kake og servere med friske smaker av blodappelsin er dette kaken for deg.

Til denne oppskriften trenger du: (18x18 cm kvadratform eller en 20 cm rund form)

2 Pakker oreo kjeks

100 g Smør

2 dl Fløte

200 g Kremost

Saften av 2 blodappelsiner

3 Gelatinblad

40 g Sukker

1 ss Vaniljesukker

1. Kjør kjeksen til smuler i en foodprosessor mens du smeter smøret.

2. Bland smør og kjeksmuler og press ut i en form så du dekker bunn og ca 1,5 cm oppover formen.

3. Stek bunnen på 180 grader i ca 10 minutter.

4. Avkjøl i formen.

5. Bløt opp gelatinblader i kaldt vann.

6. Pisk opp fløte med sukker.

7. Rør sammen vaniljesukker og kremost før du vender det sammen med kremen.

8. Smelt gelatinen sammen med juice fra appelsinene.

9. Bland gelatinblandingen med osteblandingen.

10. Ha ostemassen over den avkjølte kakebunnen og la stå i kjøleskap en times tid.

11. Skrell ett par appelsiner og skjær i skiver og dekorer med før servering.

 

2 kommentarer

  1. Första gången jag tittar in här och wow vad mycket bra inspiration 😍

Legg igjen en kommentar