Eplekake med vaniljekrem

IMG_3254

Til denne oppskriften trenger du:
3  Egg

 2 ½ dl  Sukker

 1 ½ dl  Smør

 1 dl  Melk

 3 dl  Hvetemel

 2 ts  Bakepulver

2 ss  Sukker

 2 ts  Malt kanel

3 dl Vaniljekrem

6 epler

1. Pisk eggedosis av egg og sukker.(la piske en god stund til den er fluffy 10-15 min)

2. Smelt smør og melk og bland inn i røren.

3. Sikt inn mel og bakepulver.

4. Skjær eplene i skiver.

5. Ha i halvparten av røren i en smurt springform.

6. Legg ett lag med epleskiver, vaniljekrem, sukker og kanel å ha på resten av røren.

7. Ha på resterende epleskiver, vaniljekrem, sukker og kanel og pynt etter eget ønske.

8. Stekes på 200 grader i ca 40 mnutter.

server gjerne med vanilje is, krem eller vaniljesaus.

IMG_3262

 Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. Hvilke mikser bruker du ( firma, model, watt) eller kan anbefale ?

    • Her har jeg skrevet litt om ulike maskiner: http://www.kake-huset.no/kenwood-vs-kitchenaid/
      Selv har jeg opptil flere maskiner men kenwooden på 1500w er favoritten, jeg skal teste ut Bosch sin sm er kåret best i test fremover så innlegget blir redigert da jeg har en mening:)

Legg igjen en kommentar