Svenske pepperkaker

Hvorfor disse kalles svenske pepperkaker vet jeg ikke, men så er så navnet i den gammle opppskriften jeg har etter min bestemor, svenske pepperkaker har en deilig kryddersmak og mandlene gir de en god konsistens forskjell i forhold til de klaassiske pepperkakene vi er vant med.

Til denne oppskriften trenger du: (ca 80 stk)

200 g Smør

140 g Sukker

1/2 ts Malt nellik

1/2 ts Malt allehånde

1/2 ts Malt kanel

1/4 ts Malt ingefær

En knivsodd finmalt pepper

1 dl Mørk sirup

360 g Hvetemel

1 ts Natron

120 g Skoldede grovt hakkede mandler.

1. Start med og kjøre smør,sukker og krydder luftig.

2. Tilsett sirup og pisk inn.

3. Ha i mel og natron.

4. Vend inn mandler.

5. Del deigen i to og rull pølser ca 2 cm i diameter.

6. Pakk pølsene i plast og legg de i kjøleskapet minst 2 timer, gjerne ver natten

7. Ta frem pølsene og skjær skiver som er ca 5 mm tykke.

8. Stekes midt i ovnen i ca 6 minutter på 200 grader, de skal bli ganske mørke men ikke svidd.

9. La kjeksene vkjøles litt på brettet før du har de over på rist.

10. Oppbevar i tett kakeboks.

 

 

Legg igjen en kommentar