Adventskake med smak av blåbær

Adventskake med en deilig smak av blåbær, denne kaken har ett deilig lag med blåbærgele og en myk og god mousse, før den blir toppet med min gode hvite sjokolade glasur som gir ett speilblankt utseende å kaken.

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

120 g Hasselnøtter

3 Eggehviter

90 g Sukker

Blåbærgele/blåbærpure:

500 g blåbær

5 Blad gelatin

Sukker etter smak (jeg brukte 60 g)

blåbærmousse:

4 dl Fløte

1,5 dl blåbærpure

120 g Sukker

5 Gelatinblad

3 ss Vann

Kake-huset's Speilglasur

(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Litt konditorfarge

Start med kakebunnen:

1. Pisk eggehviter og sukker stivt

2. Mal hasselnøtter.

3. Vend inn hasselnøttmelet i eggehvitene.

4. Ha røren i en smurt 22 cm form.

5. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.

6. Avkjøles på rist til den er kald.

Blåbærpure/gele

1. Kjør blåbær i en blender.

2. Kok opp blåbærene med litt sukker.

3. Sil av blandingen.

4. Ta av 1,5 dl av pureen til blåbærmoussen.

5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.

6. Varm opp blåbærpureen til den når ca 80 grader og rør inn gelatinplatene.

7. Ha geleen i en 22 cm form og avkjøl i kjøleskap til den stivner.

blåbærmousse:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.

3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.

4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.

5. Vend inn blåbærpureen kremen.

6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.

Start monteringen:

1. Legg en kakebunn i en 24 cm form.

2. Ha på litt av blåbærmoussen

3. Legg på blåbærgeleen.

4. Ha over resten av blåbærmoussen.

5. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.

6. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer. *tips: Sett gjerne kaken 30 min i fryseren før du glaserer den, da fester glaseringen seg bedre.

Lag Speilglasuren:

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

7. Ha i konditorfarge.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.

Adventskake

3 kommentarer

  1. Åh, vilken härlig färg!

  2. For en flott kake!
    Kan den fryses med glasuren på?

    • Ja det kan den, men da mister den litt av glansen sin som den har da den er fersk:)

Legg igjen en kommentar