Til denne oppskriften trenger du:
260 g Hvetemel
160 g Melis
1 ts Salt
100 g Mandelmel
150 g Ekte Smør
60 g Fløte
3 Eggeplommer
1 ss Ekte vaniljesukker
Fyll:
Revet skall fra en sitron
1 litt Sjokolade
Mango i fine skiver
Deig:
1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.
2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,
3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.
4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og dekk en terteform jeg har brukt engangs i 20 cm i diameter og denne deigen gir deg da 6 terter.
5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.
6. Prikk bunnen med en gaffel.
7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min
Montering:
1. Ta en avkjølt tertebunn og fyll med vaniljekrem.
2. Legg på skivet Mango.
3. Rasp over sjokolade og sitronskall.
Det er lov å la seg friste
Ser nydelig ut Bjørn, helt fantastisk 😀
tusen takk:)