Mango Terte

IMG_3162

Til denne oppskriften trenger du:

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Mandelmel

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

Fyll:

Revet skall fra en sitron

1 litt Sjokolade

Mango i fine skiver

Vaniljekrem

IMG_3128

Deig:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og dekk en terteform jeg har brukt engangs i 20 cm i diameter og denne deigen gir deg da 6 terter.

5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.

6. Prikk bunnen med en gaffel.

7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min

IMG_3160

Montering:

1. Ta en avkjølt tertebunn og fyll med vaniljekrem.

2. Legg på skivet Mango.

3. Rasp over sjokolade og sitronskall.

 IMG_3164

Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. Elin T. Henriksen

    Ser nydelig ut Bjørn, helt fantastisk 😀

Legg igjen en kommentar