L.O.V.E Lakrids terte

Kjærlighetens dag også kalt valentine er snart over oss, og selvfølgelig må man servere sin kjære noe godt, og i år har jeg latt meg inspirere av Johan bulow sine deilige LOVE Lakrids til valentine med smak av bringebær:) Har du ikke smakt Lakris produktene fra Johan bulow er de virkelig og anbefale, de smaker helt utrolig digg:) Sjekk mer ut her om Johan Bülow

Til en terte strl 16 cm i diameter trenger du:

90 g Hvetemel

50 g Melis

En klype Salt

30 g Malte Hasselnøtter

50 g Ekte Smør

20 g Fløte

1 Eggeplommer

1 ss Lakrids pulver

Fyll:

1 Egg

100 g Bringebær pure ( presset og silt saft av bringebær)

70 g Sukker

40 g Usaltet smør

1 klype chilli pulver

Marengs:

1 eggehvite

75 g Sukker

Sjokoladeplate:

60 g Mørk sjokolade

Pynt:

Her kan du pynte som du vil jeg har valgt og pynte med friske bjørnebær, sjokoladepletter og litt lakris pulver

Bunn:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Kjevle ut deigen (ca 4-5 mm) og dekk en terteform i strl 16 cm.

5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.

6. Prikk bunnen med en gaffel.

7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min

8. La bunnen avkjøle helt.

Bringebærfyll:

1. Varm opp egg,bringebærpure og sukker til det tykner.

2. Rør hele tiden så egget ikke blir eggerøre

3. La blandingen avkjøle til ca 40 grader og rør inn chilli og romstemperert smør.

4. La fyllet avkjøles helt.

Sjokoladeplaten:

1. Temperer sjokolade over vannbad/ eller bruk en non temp sjokolade og smelt over vannbad.

2. Hell sjokoladen over på ett bakepapir og dunk ett par ganger bakepapiret i bordet så sjokoladen flyter litt utover.

3. Avkjøl til den har stivnet.

Montering:

1. Pisk marengs av eggehviten og sukker.

2. Sett tertebunnen på ett fat og ha på fyllet.

3. Legg sjokoladeplaten på fyllet og sprøyt marengs langs kanten.

4. Bruk en creme brulee brenner til og "brenne" av marengsen.

5. Dekorer etter eget ønske.

IMG_6732

 

 

Legg igjen en kommentar