Til denne oppskriften trenger du: ( 4 stk)
Grillterter:
400 g Butterdeig
125 g Bringebær
125 g Blåbær
125 g Bjørnebær
1 vaniljestang
en Kanelstang
2 stk Stjerne anis
60 g Sukker
2 dl Vann
litt Fersk basilikum
Skyr is:
250 g Fryst skogsbærblanding
3 dl Skyr med vanilje
1. Kok opp sukker, vann, stjerneanis, kanel og vaniljestangen.
2. La avkjøle og hell over bærene og la marinere noen timer gjerne over natten.
3. Kjevle ut butterdeigen til ca 0,5 cm tykk.
4. Stikk ut 4 runde terter.
5. Stikk ut 4 til og bruk en mindre utstikker og bruk i midten så du får smultringform.
6. Legg denne over den hele sirkelen.
7. Grilles på indirekte varme under lokk på ca 200 grader i 15 minutter.
8. Sil av bærene og pakk de i aluminiumsfolie og legg på indirekte varme i ca 10 minutter.
9. Da Tertene og bærene kommer av grillen har du bær og skyr i en blender eller foodprocessor og kjær til du har en jevn skyris.
10. Fordel bærene i tertene, og ha over litt hakket basilikum og server med skyris.