Saftig og god Sitruskake

Sitruskake smaker helt utrolig, den er saftig, smakfull, holder seg godt i kjøleskapet  ca 1 uke og blir nesten bare bedre og bedre, og den er glutenfri og melkefri. Du trenger ikke og pynte den hvis du ikke ønsker men vil du som jeg kan du pynte den med kandiserte appelsinskiver, eller andre sitrusfrukter etter din smak(oppskrift nederst i innlegget).

Til 1 stk sitruskake strl 22 cm trenger du:

380 g Valgfri sitrusfrukt i biter,(Appelsin, sitron,lime etc.)

1 dl Vann

6 Store egg

225 g Sukker

250 g Mandelmel (finmalte mandler)

1 ts Bakepulver

1. Del opp sitrusfrukten med skall i biter og ha over i en kjele med 1 dl vann.

2. Kok opp under lokk og la koke til alt er mørt.

3. Avkjøl sitrusfrukten litt før du kjører den i en blender.

4. Pisk opp egg og sukker stivt.

5. Vend inn mandler og bakepulver.

6. Vend så inn sitrusfrukten.

7. Ha røren i en smurt springform på 22 cm.

8. Stekes 60 min på 180 grader, legg over ett bakepapir de siste 20 minuttene så den ikke blir så mørk i fargen.

9. Avkjøl kaken på rist, da kaken har romstempratur anbefaler jeg oppbevaring i kjøleskap.

10. Pynt etter eget ønske, eller pynt som meg med kandiserte appelsin skiver, oppskrift under bildet.

IMG_6532

Kandiserte appelsinskiver:

Til denne oppskriften trenger du:

2 appelsiner i 0,5 cm tykke skiver

200 g Sukker.

1,5 dl Vann

1 Sjerneanis

1 Liten hel kanelstang

1/2 Vaniljestang

1. Ha alle ingredienser i en kjele utenom appelsinskivene.

2. Kok opp blandingen og la små koke 5-10 min til den tykner litt.

3. Ta ut vaniljestang, kanelstang og stjerneanis fra sirupen.

4. Legg i appelsin skivene og la stå til avkjøling først på benken så i kjøleskap til dagen etter.

5. Ta appelsinskivene opp fra sirupen og la de renne av seg på ett kjøkkenpapir før du pynter kaken, hvis du ønsker kan du tømme litt av den deilige sirupen over kaken, eller så smaker den utrolig på vaniljeis🙂

 

 

Legg igjen en kommentar