Rabarbrakompott kake

Hvem husker ikke den deilige rabarbrakompott bestemor serverte på sommeren med deilig fløte til? Det jeg ville med denne oppskriften var og få frem de samme gode minnene bare i en kakeutgave. Så prøv da vel lag en deilig rabarbrakompott kake du også før rabarbraen er borte for i år:)

Til denne oppskriften trenger du: (18 cm)

Bunn:

2 Egg

60 g sukker

30 g Hvetemel

30 g Potetmel

1/2 ts Bakepulver

Rabarbrakompott :

150 g Rabarbra i biter

20-30 g sukker (smak til selv hvor søtt du vil ha det)

1,5 dl Vann

1-2 ts Potetmel ( se ann konsistensen litt den skal bli ganske tykk, hvis rabarbraen har mye væske tilsett litt ekstra potetmel)

Fløtemousse:

3 dl Fløte

30 g Sukker

Frø fra en halv vaniljestang

1 Eggehvite

20 g Sukker

5 Gelatinblad

Pynt:

Kakaosmør

Friske bær

Spiselig bladgull

 

1.  Start med bunnen, pisk egg og sukker til eggedosis.

2. Vend inn siktet mel, potetmel og bakepulver.

3. Bre utover en bakeplate ( stort nok til att du kan stikke ut to rundinger på 15 cm)

4. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 5-7 minutter.

5. Avkjøl bunnen og stikk ut to rundinger på 15 cm.

6. Mens bunnene avkjøles lag kompotten.

7. Ha alle ingrediensene til kompotten i en kjele utenom potetmel.

8. Kok til rabarbraen "løser" seg opp bland potetmel med litt kaldt vann før du tilsetter det i rabarbrablandingen, kok videre i noen minutter til det stivner.

9. I denne oppskriften har jeg bygget opp kaken motsatt vei, men du kan også bygge den riktige veien, men det er lettere og få rene kanter da den bygges opp ned i en silikon form.

10. Pisk opp eggehviten med 20 g sukker til marengs.

11. Pisk fløten  til myk krem sammen med frø fra vaniljestang og sukker.

12.  Legg gelatinblad i kaldt vann før du smelter de.

13. Bland sammen marengs, krem og gelatin.

14. Start med og ha ca 2/4 av moussen i formen.

15. Legg så på en av de utstikkede kakebunnene.

16. Ha rabarbrakompott på bunnen.

17. Legg så på den andre bunnen.

18. Fyll så opp formen med resten av moussen.

19. Sett kaken kjølig i noen timer før du fryser den.

20. Hvis du ønsker kan du servere den som den er, bare ta ut av formen og la tine i kjøleskap.

21. Denne kaken kan du både glaze eller spraye med kakaosmør (her trenger du en airbrush eller en "malingspray" som kan brukes med mat) om du ønsker.

22. Pynt så etter eget ønske.

 

Legg igjen en kommentar