Bringebær og geitramskake

En smak av deilig sommer, Bringebær og geitramskake har smaker som minner om sommer og sol og passer godt i tiden vi går inn i nå. Geitrams gir en deilig blomstrete smak som passer perfekt i kombinasjon med bringebær. Denne bringebær og geitramskaken er pyntet enkelt med og bare spraye på kakaosmør soom er farget hvit ved bruk av titandioksid, noen bringebær og litt mørk sjokolade. Til denne Bringebær og geitramskake har jeg brukt en savarinform på 18 cm, men du kan også alternativt bruke en annen form på 18 cm(men stikk da ikke ut midten av bunn og gele.)

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

1 Egg

30 g Sukker

15 g Potetmel

7 g Kakao

8 g Hvetemel

1/2 ts Bakepulver

Bringebær og geitrams gele:

200 g Bringebær

1 dl Geitramssaft
(geitramssaft kan du lage selv, ellers så selges dette på mange gårdsmatbutikker, ellers kan du sløyfe det)

50 g Sukker

4 Gelatinblad

Ostemousse:

200 g Philadelphia

3 dl Fløte

50g  Sukker

6 Gelatinblad

Litt vann

"Velur glasering"

60 g Kakaosmør

1/2 ts Titandioksid

Pynt:

Noen bringebær

Sjokoladespiral

Kakebunn:

1. Pisk sammen egg og sukker til stiv eggedosis.

2. Rør inn de tørre ingrediensene.

3. Ha røra i en 17 cm form og stek midt i ovnen på 180 grader i ca7-8 min.

4. Avkjøl på rist.

5. Bruker du savarinform stikk ut midten av bunnen med en 6 cm rund utstikker.

Bringebær og geiramsgele:

1. Ha bærene,sukker  og geitrams saften i en kjele og varm oopp til bærene safter seg, sil så blandingen.

2.  Legg gelatinblader i kaldt vann i ca 5 min og klem vannet ut av gelatinen.

3. Bland gelatin med den varme bringebær og geitramsblandingen.

4. Ha blandingen i en 17 cm form og avkjøl.

5. Stikk ut midten av geleen på lik måte som kakebunnen.

Ostemousse:

1. Pisk opp fløte med sukker.

2. Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min.

3. Press vannet ut av gelatinbladene.

4. Vend myk philadelphia inn i kremen.

5. Smelt gelatinen med 2 ss vann.

6. Vend inn gelatin inn i kremen.

Montering:

1. Fyll formen 2/3 med mousse.

2. Legg i gele og så kakebunnen.

3. Ha resten av moussen rundt så formen blir fylt.

4. Sett formen i kjøleskap i 2 timer til den stivner.

5. Sett så formen i fryseren over natten så den blir dypfrossen

Pynting:

1. Smelt kakaosmør med titandioksid og rør forsiktig rundt til alt er blandet.

2. Ha kakaosmør i en sjokoladespryte/eller en airbrush med 0,5mm åpning å trykk på minst 30PSI( Malingsprøyte godkjent for matbruk)

3. Ta frem kaken og ta den ut av formen.

4. Spray så kaken lett med kakaosmør, blir laget for tykt vil det kunne sprekke.

5. Dekorer etter eget ønske

6. Sett kaken i kjøleskap frem til servering.

Legg igjen en kommentar