Sirupsnipper

Til denne oppskriften trenger du: (ca 80-100 sirupsnipper)

1½ dl Kremfløte

150 g Sirup

150 g Sukker

100 g Smør

450 g Hvetemel

½ ts malt Pepper

¼ ts malt Ingefær

¼ ts malt Anis

¼ ts malt Kanel

1 ts Hornsalt

1 ts Natron

1 eggehvitte til liming av mandler.

ca 50 stk mandler, skoldet og delt i to

1. Kok opp sirup,sukker og fløte.

2. Ha i smøret og la det bli litt avkjølt.

3. Sikt i resten av ingrediensene. og elt deigen fast og fin.

4. Sett deigen kjølig en god stund, gjerne til dagen etter.

5. Kjevle ut deigen så tynt som mulig.

6. Skjær ut snipperektangler

7. Ha snippene over på ett bakepapir og pensle på eggehvitte og legg halv mandel i midten.

8. Stek kakene på 175 grader i ca 6 minutter

9. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar