Til denne oppskriften trenger du:
260 g Hvetemel
160 g Melis
1 ts Salt
100 g Malte Hasselnøtter
150 g Ekte Smør
60 g Fløte
3 Eggeplommer
1 ss Ekte vaniljesukker
Fyll:
2 dl Rabarbra og jordbær syltetøy
400 g Rabarbra i tynne skiver
Marengs:
3 Eggehvitter
20 g Sukker
ett par dråper sitron
90 g Melis
Deig:
1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.
2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,
3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.
4. Kjevle ut deigen (ca 4-5 mm) og dekk en terteform i strl 28.
5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.
6. Prikk bunnen med en gaffel.
7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 min
8. i mellomtiden rører du sammen jordbær og rabarbrasyltetøyet sammen med skivet rabarbra.
9. fordel fyllet over terten og stek i 10 minutter til.
Pynt:
1. Ha eggehvitter, ett par sitron dråper og sukker i en mikser og pisk til marengs.
2. Pisk forsiktig inn melis litt og litt til marengsen er helt stiv.
5. Sprøyt på marengsen
6. Bruk en skibrenner eller creme brulee brenner til og svi toppen.