Rabarbra og jordbærterte med marengs

IMG_5029

Til denne oppskriften trenger du:

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Malte Hasselnøtter

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

Fyll:

2 dl Rabarbra og jordbær syltetøy

400 g Rabarbra i tynne skiver

Marengs:

3 Eggehvitter

20 g Sukker

ett par dråper sitron

90 g Melis

Deig:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Kjevle ut deigen (ca 4-5 mm) og dekk en terteform  i strl 28.

5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.

6. Prikk bunnen med en gaffel.

7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 min

8. i mellomtiden rører du sammen jordbær og rabarbrasyltetøyet sammen med skivet rabarbra.

9. fordel fyllet over terten og stek i 10 minutter til.

Pynt:

1. Ha eggehvitter, ett par sitron dråper og sukker i en mikser og pisk til marengs.

2. Pisk forsiktig inn melis litt og litt til marengsen er helt stiv.

5. Sprøyt på marengsen

6. Bruk en skibrenner eller creme brulee brenner til og svi toppen.

IMG_5020

Legg igjen en kommentar