Plommekake

IMG_9836

Til denne oppskriften trenger du:

180 g Romtemperert smør

110 g Sukker

100 g Brunt sukker

20 g Ekte vaniljesukker

3 Egg

180 g Mel (pluss 2 ss til og dekke plommene i)

1 ts Revet sitronskall

1/2 ts Natron

60 g Rømme

6 stk Plommer

1 knivsodd Kardemomme (Kan sløyfes eller byttes ut med f.eks 1 knivsodd malt stjerneanis)

IMG_9799

  1. Pisk  smør, vaniljesukker og sukker luftig.
  2. Pisk inn ett og ett egg og la maskinen piske godt mellom hvert egg, pisk så 5 minutter til etter eggene er tilsatt.
  3. Vend inn halvparten av natron og mel.
  4. Vend inn rømme og sitronskall
  5. Vend inn resten av melet.

IMG_9798

  1. Fjern steinen fra plommene og del hver plomme i 8 båter.
  2. Rull plommebåtene i mel og kardemomme.
  3. Ha røren i en smurt springform (24 cm)
  4. Legg plommebåtene i ønsket mønster på toppen av kaken.

IMG_9801

  1. Stekes i ca 50 min på 180 grader midt i ovnen bruk kakepinne for og sjekke om den er ferdig(steketid kan variere litt utifra plommenes vanninnhold.)
    11. Blir kaken fort brun på toppen legg gjerne over litt aluminiumsfolie til den er ferdig stekt.
  2. Avkjøl på rist i formen.
  3. Gi gjerne kaken ett lite Melis dryss føre servering
    (Du kan også servere med litt pisket krem eller Vanilje is om du ønsker)

IMG_9815

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar