Ostefromasjkake med pasjonsfrukt og hvit sjokolade

IMG_5052

Til denne oppskriften trenger du:

Bunn:

200 g Havrekjeks

70 g smør

Ostefromasj:

1oo g Hvit sjokolade

3 dl fløte

500 g Mascarpone ost

1 dl Pasjonsfrukt pure

100 g sukker

frø fra en vaniljestang

Pasjonsfrukt gele

2 dl Pasjonsfrukt pure

3 dl Vann

1 dl Sukker

6 plater gelatin

Innmaten av 2 pasjonsfrukt

Pynt:

pasjonsfrukt og smeltet sjokolade.

IMG_5006

1. Hakk opp kjeksen i grovebiter og bland med smeltet smør.

2. trykk kjeksen ned i en 24 cm springform.

3. La avkjøle ca 20 min i kjøleskap.

4. Pisk opp mascarpone osten med sukkeret til den blir stiv.

5. Pisk opp fløten med frø fra en vaniljestang mens du smelter sjokoladen over vannbad.

6. Vend forsiktig sammen ost, krem, smeltet og avkjølt sjokolade og pasjonsfrukt pure.

7. La avkjøle mens du lager geleen.

8. Ha gelatinplatene i kaldt vann.

9. Ha pasjonsfruktpure, innmaten av to pasjonfrukt, sukker og vann i en kjele og kok opp til sukkeret er oppløst.

10. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør ut i væsken.

11. La geleen avkjøle til den er kald men ikke har stivnet og hell den forsiktig over kaken. (hell gjerne over en skje)

IMG_5030

12. La avkjøles til geleen er stivnet.

13. Ha kaken ut av formen og over på fat.

IMG_5031

14. Smelt sjokolade og pynt etter eget ønske med frisk frukt, bær og sjokolade

 IMG_5051

Det er lov å la seg friste

1 Kommentar

  1. Hvor kan man få kjøpt pasjonsfruktpure?

Legg igjen en kommentar