Fra jord til bord, Ostekake formet som jordbær på sjokoladejord

Denne desserten er egentlig super enkel og lage men inneholde flere elementer så begynn ett par dager før.

Til denne oppskriften trenger du: (6 Porsjoner)

Ostemassen:

150g Philadelphia

1,5 dl Fløte

40 g Sukker

2 Gelatin plater

Jordbærgele:

400 g Jordbær

2-3 ss Sukker (smak til bærene)

2 g Kappagel per dl ferdig pure.

Montering:

2 porsjoner Sjokolademousse

1 Pakke Oreo.

Start med ostemassen:

1. Legg gelatinplatene i vann.

2. Pisk opp fløten med sukker.

3. Pisk opp kremosten.

3. Klem vannet ut av gelatinplatene, smelt de sammen med 2 ss vann.

4. Bland sammen krem, kremost og gelatin og ha i sprøytepose.

5. Sprøyt små "bær" i ene hjørnet av en plastpose, snurr rundt så massen holder seg på plass.

6. Legg bærene i fryseren.

IMG_6275

Jordbær gele:

1. Kok opp jordbærene med sukker til de safter seg.

2. Sil av blandingen.

3. Mål i ett desilitermål hvor mye pure du har (litt ulikt ut i fra bærene) og bland i 2 g Kappagel per desiliter.

4. Kok opp kappagel og jordbær pure.

5. Ta "bærene" ut av fryseren og dypp de i Jordbær pureen, grunnet kappagelen vil geleen stivne så og si med en gang. bruk en grillpinne til og dyppe med.

6. Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse i dyppehullet.

IMG_6283

Montering:

1. Fjern kremen fra oreokjeksene.

2. Kjør oreokjeksene til småsmuløer i en foodprosessor.

3. Lag sjokolademousse etter oppskriften her, husk og dobble oppskriften.

4. Fyll opp beholderne du skal servere i med sjokolademousse, jeg har brukt plast potter.

5. Strø over oreosmulene.

6. Legg ett jordbær på "oreojorden"

7. Pynt gjerne med navneskilt i marsipan, sitronmelisse etc.

8. Oppbevar i kjøleskap frem til servering.

IMG_6276

Ideen til disse flotte jordbærene fikk jeg av den utrolig dyktige Tove som skriver bloggen Idèfull🙂

Legg igjen en kommentar