Dag 1 Morgen
100 g Surdeig
100 g Lunkent vann
150 g Hvetemel
50 g Rugmel
1. rør sammen og ta over plast og la den stå i ca 12 timer.
Dag 1. Kveld
550 g lunket vann
750 g Hvetemel
25 g salt
1.Kjør alt utenom salt i kjøkkenmaskin i ca 2 min.
2. La hvile i 30 min.
3. Ha i saltet og elt i 3 min til.
4. La heve i romstempratur i 1 time. mens den hever "drar" du deigen tre ganger, først ovenfra og ned, siden fra sidene. du skal kjenne att du spenner deigen.
5. dekk med plast og sett den i kjøleskapet
Dag 2 morgen
1. ha deigen over på en melete kjøkkenbenk
2. del deigen forsiktig i 16 emner som du drar forsiktig i rektangler på bakepapir.
3.sett ovnen på 275 grader.
4 la ciabattaene heve i 40 min
5. ha noen isbiter inn i stekovnen da du setter inn ciabattaene så det blir fin damp.
6. stek i ca 15 min.
7. avkjøl på rist.
perfekt til rekesmørbrød.
Det er lov å la seg friste
Hei.
Hvordan kan man lage surdeig? Eller går det an å få kjøpt surdeig noe steder?Evnt.hvor? ☺
Hei hei:)
Fremgangsmåte for g lage surdeig finner du her: http://www.kake-huset.no/hvordan-lage-surdeigskultur/