Vaniljepudding

IMG_9267

Til denne oppskriften trenger du:

60 g Sukker

20 g Ekte vanilje sukker

Frø fra 1/4 vaniljestang

2 ss Maisenna

5 dl Melk

2 Eggeplommer

2 ss Romtempertert Smør

IMG_9256

1.  Bland sammen vaniljesukker, sukker, maisenna og frø fra vaniljestang i en kjele.

2. Visp inn melken litt og litt.

3. Varm blandingen på middelsvarme til det koker og la det koke under omrøring i 1 min.

4. Pisk lett sammen eggplommene og pisk hurtig inn halvparten av melkeblandingen.

5. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok under omrøring 1 minutt til.

6. Ta kjelen av plata og visp in romtemperert smør.

7. Fordel blandingen i porsjonsglass og sett til avkjøling.

Server med en frisk bær saus ved og f.eks ta og blande ut litt syltetøy sammen med litt vann til du har en rennende men tykk saus.

IMG_9266

Det er lov å la seg friste

2 kommentarer

  1. Mb

    Hvor lang tid tar det før den stivner?

    • Den trenger noen timer, for den må bli helt kald:)

Legg igjen en kommentar