Karamellpudding

IMG_1887

Til denne oppskriften trenger du:( 4 små porsjonsformer 3 dobble den for en stor brødform)

50-70 g sukker til karamellsausen.

Til puddingen:

1,5 dl Viking melk

2 dl Melk

2 Egg

2 ss Ekte vaniljesukker

1 ss sukker

IMG_1873

1. Smelt sukkeret til karamellsausen på lavpanne i en tykkbunnet kjele til gyllent.

2. Fordel karamellen i porsjonsformene

3. Varm opp melk og vikingmelg til kokepunktet sammen med sukkerog vaniljesukker.

4. Pisk opp eggene.

5. La melkeblandingen avkjøles litt før du blander inn eggene.

6. Sett inn en dyp langpanne med vann i ovnen på 150 gradder

IMG_1874

7. Ha puddingblandingen over i porsjonsformene og sett i vannbadet da ovnen er blitt varm.

8. stekes i ca 20-30 minutter 60-90 minutter ofr stor brødform.

9. Avkjøl på benken til romstempratur.

10. Avkjøl så i kjøleskap til dagen etter og du vender puddingen over en tallerken før servering, pynt gjerne med f eks sitronmelisse eller krem.

IMG_1875

Det er lov å la seg friste.

 

Legg igjen en kommentar