Sommer på mjøsgårdene

New Folder (1280 x 1280)

Denne uken har 13 av gårdene rundt Mjøsa, også kalt Mjøsgårdene åpnet sine gårder for mennesker rundt omkring for å komme på besøk, overnatting, omvisninger på de historiske hus og hagene rundt om i regionen.

Mange av gårdene produserer også supre produkter som er produsert på gårdene, som Eplemost, solbærsaft, konfekt, og mye mer.

I år  har vi valgt og dra innom 5 av de 13 gårdene og skal fortelle litt om hver enkelt i samme rekkefølge som vi valgte og besøke de. og først ut er Hovelsrud.

Hovelsrud Gård:

Snapchat-6340294988759623005

Denne historiske storgården på Helgøya  er virkelig en fryd for øyet, etter mye utgravninger, etterforskning, bilder og bøker har gårdsfrua Marianne  bragt tilbake hagen til hva den var i 1840. Mesteparten av hagen er nyttehage, og det er kun rett foran hovedbygningen det er plantet prydplante.Nedover grusveiene og gjennom buene i hagen finner du hekker av rips, solbær og stikkelsbær, en kjøkkenhage til å dø for.

Les mer om Hovelsrud ved og trykke her

Skafferiet på Hovinsholm Gård:

IMG_4657

Skafferiet på Hovinsholm er en koselig liten kafe plassert ytterst på Helgøya, her kan du nyte freden og roen med en god kopp kaffe og ett kake stykke, eller kanskje en deilig lunsj før du vandrer rundt på den fantastiske gården og kanskje tar deg ett besøk i gårdbutikken inne på området.

Mer om skafferiet kan du lese ved og trykke her

Lier Gård:

IMG_5326 IMG_5335

På Lier gård på "toppen" av Brummunddal  var første stopp for dag 2 vi var utpå tur, og det første som møter oss da vi kommer hit er en smilende og  fornøyd Ingerine som ønsker oss velkommen til gards. Vi velger først å ta oss en tur rundt på galleriet som er satt opp i det ene huset før vi går ned til hovedhuset og nyter en deilig Rabarbrakake med krem på balkongen på Lier gård med en fantastisk flott utsikt nedover til Mjøsa.

Mer om Lier gård kan du lese ved og trykke her

Kvarstad Gård:

IMG_5372 IMG_5343

Stopp nummer 2 denne dagen var på Kvarstad gård og deres gårdsbutikk, dette er en selvbetjent butikk der du kan kjøpe med deg av gårdens masse godsaker som konfekt, sjokoladeplater, iskrem, tynnbrød,egg  og brød mm. Så selvfølgelig ble det med hjem en pose deilig konfekt og en deilig sjokoladeplate som skal nytes sammen med Hovelsrud sin utrolig gode eplemost.

Mer om Kvarstad gård kan du lese ved og trykke her

Simenstad Gård:

Snapchat--3069056516938369008

Dagens siste stopp og avslutning på vår rundreise i egen region ble Simenstad gård som drives den utrolig koselige og kunnskapsrike Brit Skurdal Braastad. Det første vi velger og gjøre da vi ankommer gården og blitt ønsket velkommen er og ta oss en gå tur rundt på den flotte gården opp til lysthuset og rundt i hagen før vi tar oss en kaffekopp på en av gårdens sittesteder ute. Etter kaffen blir vi med på en omvisning i de to flotte husene som ligger her på gården hvor vi og får servert en deilig Rabarbra apertiff og krydderkjeks.

Brit forteller engasjerende om huset, malingen i rommene, bildene på en måte som får oss tilbake til den tiden hvor det var fullt av liv på gården.

Mer om Simenstad gård kan du lese ved og trykke her

 

 

Så har du muligheten til og ta turen rundt Mjøsa er alle disse stedene og anbefale en tur innom:)

Vil du se mer sjekk ut Snapchat: Kake-huset

 

Ett lite bildedryss:

IMG_5391 IMG_5392 Snapchat-5703996249306760991 IMG_5318 IMG_5324 IMG_5325 IMG_5327 IMG_5344 IMG_5345 IMG_5354 IMG_5359 IMG_5378

5 kommentarer

  1. Takk for den flotte presentasjonen av Mjøsgårdene. Koselig å få så interesserte gjester på besøk. Vi fikk oss en skikkelig rabarbraprat og delte felles interesser. Vellkommen tilbake til Simenstad ved senere anledning. Med hilsen Brit Skurdal Braastad

  2. Tusen tack för så god omtale, i både text och bild. Välkommen tillbaka till oss på Kvarstad gård. Med hjärtliga hälsningar Helena&Hans Frogner

  3. Tusen tack för så god omtale, i både text och bild. Välkommen tillbaka till oss på Kvarstad gård. Med hjärtliga hälsningar Helena&Hans Frogner

  4. Vi kommer garantert igjen:)

  5. Vi kommer garantert igjen:)

Legg igjen en kommentar