Perlen i Mjøsa også kallt “Skafferiet”

IMG_4657

Midt i Mjøsa ligger Helgøya, veien dit går langs kilometervis av grønne jorder og en utsikt mot Mjøsa som skinner så vakkert. Langs veien kommer den ene flotte gården etter den andre, og helt på sydspissen av Helgøya ligger Skafferiet.Ett rødt lite bygg, med epletrærne i full blomstring, og blomster i hagen med koselige sitte grupper fordelt utover plenen.

Med en gang man kommer inn på Skafferiet blir man møtt av ett hyggelig smil fra den fantastisk dyktige Charlotte Holberg Sveisen, som åpnet Skafferiet i 2008 som nå er blitt en stor turistattraksjon i Mjøsområdet.

Her får du servert god og hjemmelaget bakst, og man skulle kanskje tro att som på andre flotte steder så er prisene skyhøye og porsonene små, men her får du store saftige stykker til gode priser som gjerne kunne vært det dobbelte uten at folk hadde hevet brynene for det.

20150514_155822

Vi valgte og gå for noe av det kosligste og beste baksten man kan få, nemmlig ett deilig stykke med kringle, ett deilig kringlestykke som oser av bakekjærlighet, og ingenting gleder meg mer enn og kjenne gode råvarer i bakst, sprø grovhakkede mandler hel kardemomme og alt du kan tenke deg i den deilige gjærbaksten.

IMG_4652

Etter å ha kost oss med kaffen og kringla og ellers bare nyt stillheten med den flotte utsikten gikk vi oss en tur rundt og ned til Mjøsa mens vi så rundt oss på de grønne jordene og de flotte byggene som ligger her på Hovinsholm.

IMG_4646

På området finner du også en gårdsbutikk men desverre var vi litt sent ute denne dagen, men inne på Skafferiet har du gså muligheter til å få kjøpt med deg noen gode lokale råvarer, her ble det med en flaske Jordbærsaft med rips fra Etnestad Nedre med hjem.

IMG_4645

Så er du i nærheten vil jeg virkelig anbefale dere og ta dere en tur innom denne fantastisk flotte skatten som ligger midt i Mjøsa.

Du kan lese mer om skafferiet her.

Charlotte Holberg Sveisen har også skrevet to fantastiske bøker soom jeg selv har og får mye inspirasjon fra, disse får du tak i her:  "Skafferiet søtt og godt" og "Skafferiets kokebok"

IMG_4658

Ønsker alle en super kveld, her skal det nå nytes ett deilig glass saft

 

 

0 kommentarer

  1. […] Mer om skafferiet kan du lese ved og trykke her […]

Legg igjen en kommentar