Rabarbrakake med smuldrelokk (Årets sommerkake)

IMG_4997

Denne kaken er for meg den ultimate sommer kaken, den har konsistens forskjelller med den myke og gode kaken og det super sprøe smuldrelokket, i tilleg er det forskjeller i smak med den syrlige rabarbraen mot den søte kaken. Perfekt i mine øyne.

Til denne oppskriften trenger du:

300 g Smør(romtemperert)

300 g Sukker

350 g Mel

6 Egg

2 ts Bakepulver

1/3 ts Salt

300 g Renset og vasket Rabarbra i biter.

1 ss mel til og vende rabarbrabitene i.

90 g Mel til smuldrelokket

20 g Sukker til smuldrelokket

1. Rør smør og sukker hvitt.

2. Pisk inn ett og ett egg.

3. Vend inn bakepulver, salt og mel.

4. Vend rabarbrabitene i mel.

5. Ta av 120 g av røren

6. Rør inn rabarbrabitene i den resterende røren

7. Ha røren over i en 26 cm form.

8. Bland inn sukker og mel til smuldrelokket i røren du har  tatt av og fordel dette over kaken

9. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 1t og 30 min. sjekk den etter en time og er lokket brunt legg ett bakepapir over resten av steketiden.

10. Avkjøl 15 min i formen for du avkjøler den helt på rist.

11. Server kaken gjerne med litt krem, is, vaniljekrem eller som meg med en deilig Softis toppet med Jordbær og rabarbra syltetøy og litt frisk rabarbra.

IMG_5005

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Alltid eplekake hjemme hos meg, men nå skal jeg prøve denne GULROTKAKEN
    som forandring! Den ser forrykende GOD ut!!??

  2. Margrete maristuen

    Hei!!
    har så mange oppskrifter på gulrotkaker…….men finner ikke den beste!!! DETTE ser da FORRYKENDE GODT ut??
    Gleder meg til å prøve!!
    Ha en strålende dag!! -:)

Legg igjen en kommentar