Pasjonsfruktkake

Denne fantastiske kaken er ikke bare ett syn for øyet, men denne Pasjonsfruktkake smaker helt fantastisk av pasjonsfrukt og nøtter, kaken er ikke så vanskelig og lage så lenge man følger hele oppskriften og har du med deg en Pasjonsfruktkake på neste bursdag vil alle bli stumme av beundring:)

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

2 Egg

60 g Sukker

30 g Hvetemel

30 g Potetmel

1/2 ts Bakepulver

80 g Mandler

Pasjonsfruktmousse:

4 dl Fløte

1 dl Pasjonsfruktpure

120 g Sukker

5 Gelatinblad

3 ss Vann

Fyll:

100 g Jordbær

Kake-huset's Speilglasur

(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Litt konditorfarge

Start med kakebunnen:

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2. Hakk mandlene i litt grove biter.

3. Vend inn de tørre ingrediensene i eggedosisen.

4. Ha røren i en smurt 22 cm form.

5. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.

6. Avkjøles på rist til den er kald.

Pasjonsfruktmousse:

7. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

8. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.

9. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.

10. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.

11. Vend inn pasjonsfruktpure i kremen.

12. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.

13. Skjær opp jordbær i skiver.

Start monteringen:

14. Del kakebunnen i to.

15. Legg en kakebunn i en 24 cm form.

16. Legg jordbærskiver over kakebunnen.

17. Ha litt av pasjonsfruktmousse over jordbærene.

18. Legg på den andre kakebunnen.

19. Ha over resten av pasjonsfruktmoussen.

20. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.

21. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer.

Lag Speilglasuren:

22. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

23. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

24. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

25. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

26. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

27. La blandingen stå 5-6 minutter.

28. Ha i konditorfarge.

29. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

30. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

31. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

32. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

33. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

34. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.

IMG_8441

4 kommentarer

  1. Hei stemmer det at det ikke skal være glukose i glasuren?

    • Nei skal ikke være glukose i denne oppskriften:)

  2. heisan:-)
    skal lage pasjonsfrukt kaken,kan jeg lage den dagen før,
    burde jeg vente med glasuren til samme dag den skal serveres?

    • Glasuren er blankest og penest hvis du har på glazen samme dag:) så jeg lager ofte denne typen kaker lenge før de skal serveres og fryser de, dagen de skal serveres lager jeg glazen og heller den på den frosne kaken, 🙂

Legg igjen en kommentar