Bjørnebærmoussekake

Bjørnebærmoussekake er en stor favoritt, mange har ikke noe forhold til bjørnebær men det er utrolig deilige bær som er søte, sure og bittre på samme tid å de gir en utrolig god smak da det brukes i kaker. og i denne bjørnebærmoussekaken er inget unntak.

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

120 g Hasselnøtter

3 Eggehviter

90 g Sukker

Bjørnebærgele/bjørnebærpure:

500 g Bjørnebær

5 Blad gelatin

Sukker etter smak (jeg brukte 30 g)

Bjørnebærmousse:

4 dl Fløte

1,5 dl Bjørnebærpure

120 g Sukker

5 Gelatinblad

3 ss Vann

Kake-huset's Speilglasur

(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)

200 g Søtet kondensert melk

300 g Sukker

150 g Vann

350 g Hvit sjokolade

25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)

Litt konditorfarge

Start med kakebunnen:

1. Pisk eggehviter og sukker stivt

2. Mal hasselnøttene.

3. Vend inn hasselnøttmelet i eggehvitene.

4. Ha røren i en smurt 18 cm firkantetform.

5. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.

6. Avkjøles på rist til den er kald.

Bjørnebærpure/gele

1. Kjør Bjørnebær i en blender.

2. Kok opp bjørnebærene med litt sukker.

3. Sil av blandingen.

4. Ta av 1,5 dl av pureen til bjørnebærmoussen.

5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.

6. Varm opp bjørnebærpureen til den når ca 80 grader og rør inn gelatinplatene.

7. Ha geleen i en 18 cm firkantet form og avkjøl i kjøleskap til den stivner.

Bjørnebærmousse:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.

3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.

4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.

5. Vend inn bjørnebærpureen kremen.

6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.

Start monteringen:

1. Legg kakebunnen i en 20 cm firkantetform.

2. Ha på litt av bjørnebærmoussen

3. Legg på bjørnebærgeleen.

4. Ha over resten av bjørnebærbærmoussen.

5. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.

6. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer. *tips: Sett gjerne kaken 30 min i fryseren før du glaserer den, da fester glaseringen seg bedre.

Lag Speilglasuren:

1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.

2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.

3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.

4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.

5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.

6. La blandingen stå 5-6 minutter.

7. Ha i konditorfarge.

8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.

9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.

10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.

11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.

12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.

13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.

bjørnebærmoussekake

Legg igjen en kommentar