President kake

Har du hørt om president kake? dette er en deilig kake som oprinnelig ble laget av konditor Bernachon til den franske presidenten Valèry Giscard d'Estaing. President kake er en mørk sjokolade kake dynket i sjokolade sirup, sjokolademousse og pynten er laget av deilig silkemyk sjokolade. For og lage pynten på toppen har jeg brukt en Girolle

Til denne oppskriften trenger du (15-16cm form)

Kakebunn:

2 Eggeplommer

4 Egg

120 g Sukker

120 g Hvetemel

25 g Kakao

40 g Smør

Sjokoladesirup:

250 g Vann

110 g Sukker

20 g Kakao

Sjokolademousse:

2 dl Kremfløte

230 g God mørk sjokolade

4 Eggeplommer

2 Eggehvitte

100 g Melis

Sjokoladepynt:

900 g Mørk sjokolade

70 g Solsikkeolje

Pynt:

Kakao

Bladgull

Kakebunn:

1. Smelt smøret og avkjøl til ca 40 grader.

2. Pisk eggedosis av egg og sukker.

3. Vend inn siktet hvetemel og kakao, før du rører inn det smeltede smøret.

4. Ha røren i  en smurt kakeform og stekes på 18 grader i ca 30-40 min, bruk kakepinne for og være sikker på den er gjennomstekt.

5. Avkjøl kaken på rist.

Sjokoladesirup:

1.Ha alle ingredienser i en kjele og kok opp

2. Avkjøl.

Sjokolademousse:

1. Pisk fløten til krem.

2. Smelt sjokoladen over vannbad og la avkjøle litt.

3. Pisk opp eggehvitten med melis.

4. Bland eggeplommene inn i sjokoladen.

5. Vend så inn kremen i eggeplommene forsiktig.

6. Vend så inn den stivpiskede eggehvitten.

Sjokoladepynt:

1.Smelt sjokoladen med olje over vannbad.

2. Tøm den smeltede sjokoladen i en form som passer til girollen.

3. Spar igjen litt av sjokoladen som du skal bruke som pynt rundt kaken.

Montering:

1.Del kakebunnen i to og dynk godt med sjokoladesirup.

2. Legg først en kakebunn i bunnen av formen, ha så på mousse.

3. Legg så på den andre kakebunnen og ha mousse over og glatt ut overflaten.

4. Avkjøl kaken.

5. Ta frem girollen og sveiv rundt for og lage tynne vifter av sjokoladen.

6. Legg disse på kaken og legg på frem til du oppnår en halvkule av sjokoladevifter på kaken.

7. Smelt den resterende sjokoladen og ha det over på en pvc strip som er like bred som kaken din, og la den stivne litt men ikke helt.

8. Løft sjokoladebåndet og legg det rundt kaken, sett kaken så i kjøleskap for og stivne helt før du tar av pvc båndet.

9. Dryss over kakao og pynt gjerne med noen flak av bladgull.

Legg igjen en kommentar